“La pescuit de pastravi in America” iese din nou in lume

… dupa un sejur cam lung, plecand de la al treilea grup de cititori: un veteran?

Ei bine, am profitat de jocul nostru ca sa va aratam o locatie dintr-acelea care isi pastreaza frumusetea discreta la cativa pasi de marile bulevarde. Iata niscaiva indicii (in deja consacratul sistem Gramo):

[de la Romana, o luati pe Blv. Dacia in partea asta]

apoi

… si mergeti pana spre capatul strazii…

… trecand de toate ambasadele, pana ajungeti la o curte umbrita, plina de inscriptii antice grecesti & latine, sarcofage…

Intrati in curte fara teama, nu va mananca nimeni: sunteti teoretic in lapidariul fostului Muzeu de Antichitati; cladirea adaposteste acum Institutul de Arheologie. Puteti mirosi, de doriti, tot felul de stele funerare, decrete oficiale, altare provenind din orasele grecesti si romane din Dobrogea (totusi, nu va duceti in curtea din spate, acolo s-ar putea sa va manance cineva – recte, un caine legat cu un lant cam lung; ).

Poate n-or fi pastravi, dar se poate pescui si in Pontul Euxin, right? Ei bine, cartea se ascunde in dosul uneia dintre inscriptii, un decret in cinstea unui personaj important acum vreo 2000 de ani pe-aici: sofist, agonothet (organizator & finantator de concursuri) si „sef” al ligii celor 6 orase grecesti din Pontul vestic, Hexapolis. Nu stiu daca Brautigan ar fi fost chiar pe gustul lui, dar cu siguranta e personajul nimerit pentru o autorizatie de pescuit… Numele lui este

Nu e greu de gasit: si imediat ce-ati dat de el, ce credeti ca va va sari in ochi?

Succes la vanatoare si speram ca o sa va placa antichitatile…

Eliza & Theo

Anunțuri

5 răspunsuri to ““La pescuit de pastravi in America” iese din nou in lume”

  1. […] Published July 21st, 2007 hai-hui , jocuri , carti , announcement [postul nu e al lui Gramo; a fost pus pe Schimb de carti, l-am preluat si aici pentru mai multa […]

  2. Salutare. Pastravii sunt acum in Craiova. N-a fost foarte greu sa gasesc cartea, avand in vedere faptul ca nu stiu mai deloc Bucurestiul. Locul era perfect: cei care habar n-aveau de carte nu aveau cum s-o gaseasca acolo, iar cu indiciile in fata nu lua mai mult de 5-10 minute dupa ce ajungeai la locatia primei poze. N-am apucat inca sa o citesc. That’s the next thing on the list.

  3. Coooooooooooooooool!!!!!!!!!! 🙂

  4. O, foarte fain!…cu atat mai mult ca tocmai asta va fi prima carte care sparge limita Bucurestiului, o sa te prinzi de ce spun asta :))
    By the way, a fost dragut cu tine d-ul Hermaphilos?

  5. Din pacate n-am facut nici cunostinta. :-< Ne-am privit, am facut schimbul (el mi-a dat cartea, eu i-am inapoiat multumiri) si ne-am luat la revedere. Poate o sa petrecem mai mult timp impreuna si-o sa aflam mai multe unul despre celalalt cand ma voi intoarce la Bucuresti, va fi mai racoare si voi fi in compania cuiva avid dupa cunostinte. Daca il revedeti sa-i spuneti ca nu-s atat de tacuta de obicei. 😀 Cat despre „prima cartea care sparge limita Bucurestiului”: inca ma mai gandesc daca o voi ascunde in Craiova sau Bucuresti (in octombrie cand incepe facultatea).

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: