memoria.ro

Memoria.ro, creata de Fundatia Aspera, este o biblioteca digitala de interviuri, memorialistica, studii de istorie orala, carti si imagini din istoria recenta a Romaniei, prezentind evenimente politice, sociale si culturale ale secolului XX asa cum acestea se reflecta in constiinta celor care le-au trait.”

Pe site, gasiti, printre altele :

* Carti de interviuri si memorialistica a secolului XX. Unele sunt publicate integral, altele partial. V., de ex., Zoltan Rostas, Chipurile orasului – Istorii de viata din Bucuresti, Polirom, Iasi, 2001, Smaranda Vultur (coord.), Memoria salvata. Evreii din Banat, ieri si azi, Polirom, 2002. Pentru toate titlurile, de vizitat sectiunea „Carti”. In partea din dreapta, este un meniu care permite salvarea volumelor integrale. Aici ar fi de notat, cel putin, Anton Golopentia, Romanii de la est de Bug, Ed. Enciclopedia, 2006 (atentie, pentru download nu ajunge click pe titlu, trebuie facut click pe semnul de adobe!).

* O baza de date cu interviuri (in general, tip „povestea vietii”), realizate de membrii Fundatiei Aspera din Brasov, „A Treia Europa” din Timisoara, etc. Pentru lista completa, de consultat rubrica „Marturii”.

* In fine, exista linkuri catre varianta electronica a revistelor „Martor” – a Muzeului Taranului Roman si „Memoria” – a Fundatiei cu acelasi nume.

[alexandra]

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: